четверг, 1 ноября 2012 г.

Молодь запрошують до оцифрування суспільно значущих видань


Молодих людей без досвіду роботи запрошують до участі у проекті “Історична спадщина України: світовий доступ в електронному форматі”, який передбачає оцифрування суспільно значущих видань.
Проект здійснюють Асоціація “Інтелектуальне лідерство” та Національна історична бібліотека України (НІБУ) за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження”, Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, Державної служби молоді та спорту, компанії “Електронні архіви України”.
Мета проекту – збереження й популяризація культурно-історичної спадщини, зосередженої у фондах НІБУ.
На першому етапі проекту було частково оцифровано й завантажено на оновлений сайт НІБУ електронну картотеку всіх видань.
Другий етап проекту передбачає залучення для обробки відсканованого матеріалу найбільш уразливої з погляду працевлаштування категорії населення – молоді без досвіду роботи. Зокрема, заплановано провести дві навчально-профорієнтаційні програми для студентів і старших школярів. Безкоштовні заняття буде присвячено отриманню базових навичок роботи з комп’ютером (курс “Інформаційно-комп’ютерна грамотність”) і графічними програмами обробки зображень (курс “Обробка оцифрованих видань сучасними програмними засобами”).
Окремо тренери зупиняться на загальних питаннях актуальності збереження першоджерел в електронному вигляді.
Загалом до навчальної програми буде залучено понад 170 осіб. Найкращі зі студентів отримають почесні грамоти. Їх запросять на роботу до Центру віддаленого працевлаштування, який вже запущено в тестовому режимі.
Щоб узяти участь у безкоштовних профорієнтаційних програмах, слід звернутися до асистента та прес-координатора проекту Альони Прокопової.
Контакти:
“Електронні архіви України”
Альона Прокопова
063 338 48 65
press.prokopova@gmail.com
Антикризова гуманітарна програма надає підтримку соціальним, культурницьким і гуманітарним проектам, націленим на збереження освітніх і оздоровчих програм для дітей і молоді з сільської місцевості та депресивних регіонів, а також на збереження селищних культурницьких інституцій, перетворення їх на центри громадської активності та дитячої позашкільної зайнятості.

Комментариев нет: