пятница, 14 декабря 2012 г.

Спільна стипендіальна програма Центру міської історії Центрально-Східної Европи (Львів) і IWM (Відень)


Спільна стипендіальна програма Центру міської історії Центрально-Східної Европи (Львів) і IWM (Відень)


Запрошуємо надсилати заявки на спільну стипендіальну програму для молодих дослідників з України в Інституті  наук про людину (IWM) у Відні на 2013 рік.

Мета програми
Спільна дослідницька програма Інституту наук про людину у Відні (IWM) та Центру міської історії Центрально-Східної Європи у Львові підтримує вивчення європейської спадщини в українській історії. Тематика включає модерну інтелектуальну, культурну, суспільну й політичну історію. Особливо вітаються проекти з урбаністичної тематики або з головних напрямків досліджень Інституту наук про людину.

Опис стипендіальної програми
Стипендіат(ка) стажуватиметься впродовж 10 місяців з вересня 2013 р. до червня 2014 р. у Інституті наук про людину у Відні. Стипендія покриває витрати, пов’язані з проживанням, проїздом, медичним страхуванням і поточними видатками на час перебування в Інституті. Стипендіат(ка) також забезпечується кабінетом, Інтернетом, засобами для наукової праці та іншими відповідними ресурсами у Відні.

Вимоги до кандидатів
Кандидат(ка) повинні:
  • Мати українське громадянство або постійно мешкати в Україні на період навчання чи дослідження
  • Навчатися в аспірантурі або нещодавно захистити кандидатську дисертацію
  • Мати не більше ніж 35 років
Умови складання заявок
Заявка повинна містити:
  • Опис проекту англійською мовою (не більше ніж 3 сторінки з подвійним інтервалом між рядками)
  • curriculum vitae, що включає список публікацій, англійською мовою
  • два рекомендаційних листи (бажано англійською мовою)
Термін складання заявок – до 31 січня 2013 р.
Заявки з усіма необхідними матеріалами просимо надсилати електронною поштою у формі прикріплених додатків (Word або PDF) на адресу академічного координатора Центру міської історії др. Ірини Мацевко: i.matsevko@lvivcenter.org.
У темі листа належить зазначити IWM Fellowship. Рекомендаційні листи окремо надсилають особи, які рекомендують кандидатів на e-пошту др. Ірини Мацевко:i.matsevko@lvivcenter.org
Комісія розгляне заявки та обере кандидатів для співбесіди, яка відбуватиметься на початку квітня у приміщенні Центру у Львові. Ухвала про присудження стипендії оголошується не пізніше 10 квітня 2013 р. Не передбачено, щоб Комісія публічно обґрунтовувала свої ухвали.

Комментариев нет: