суббота, 1 мая 2010 г.

ХVI Міжнародна наукова конференція «Харківські соціологічні читання»

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі ХVI Міжнародної наукової конференції «Харківські соціологічні читання», присвяченої 20-річчю соціологічного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна

Конференція відбудеться 4-5 листопада 2010 р. на соціологічному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна.

В межах конференції буде проведено пленарні та секційні засідання, семінари та “круглі столи” з актуальних питань розвитку сучасної соціології:

  1. Соціологічна теорія в пошуках пояснень сучасного світу.
  2. Соціальні нерівності в процесах трансформації.
  3. Соціальна політика та соціальна безпека.
  4. Ідентифікаційні процеси в сучасній Україні.
  5. Молодь у світі, що глобалізується.
  6. Соціокультурний вимір сучасного суспільства.
  7. Сучасна освіта: масовість чи якість?

Ваші пропозиції щодо тематики "круглих столів" та проблемних груп, а також їх учасників просимо надсилати на адресу оргкомітету до 1 жовтня 2010 року.

Планується презентація нових монографій, словників, підручників, навчально-методичних розробок з соціологічних дисциплін.

Матеріали конференції будуть представлені у фаховому збірнику наукових праць "Методологія, теорія та практика соціологічного аналізу сучасного суспільства".

Вимоги до публікацій

Текст статті (обсягом не більше 22000 знаків) необхідно надати до 30 червня 2010 р. (12 шрифтом, через полуторний інтервал із полями ліворуч – 2,5 см, праворуч – 2,5 см, зверху і знизу – 2,5 см) у текстовому редакторі Word. Діаграми та графіки повинні бути виконані в редакторі Microsoft Graf (меню Вставка→Рисунок→Діаграма). Абзац виставляється за допомогою меню. При наборі тексту необхідно вимкнути перенос. До статті повинні бути додані анотації та ключові слова українською, російською та англійською мовами (обсяг 6-7 рядків).

Оформлення тексту: ліворуч – УДК, праворуч – прізвище ім’я та по батькові автора трьома мовами, наступний рядок – назва статті трьома мовами. Перелік літератури подається наприкінці статті у порядку згадування. Посилання наводяться в тексті у квадратних дужках: вказується номер джерела і сторінка, наприклад: [5, с.18].

До статті додається заповнена анкета, що містить відомості про автора: П.І.Б., науковий ступінь, звання, посада, місце роботи, членство у САУ, поштова адреса та контактний телефон, факс, е-mail.

Статті, які не відповідатимуть вимогам ВАК України до наукових публікацій, до друку не прийматимуться.

У разі включення Вашої доповіді до збірника Вам необхідно буде сплатити за її публікацію (орієнтовно 25 грн. за сторінку тексту). Для учасників конференції встановлено оргвнесок у розмірі 150 грн.

З питань конференції звертатися до Ніколаєвського Валерія Миколайовича, Сокурянської Людмили Георгіївни, Хижняк Лариси Михайлівни, Арбєніної Віри Леонідівни, Проценко Людмили Григорівни.

Контактні телефони: (057) 707-53-68, 707-54-90, 707-56-51, 707-53-89.

E-mail: nick@univer.kharkov.ua, sokur@univer.kharkov.ua, procenko@sociology.kharkov.ua

Поштова адреса оргкомітету: 61077, Харків, майдан Свободи, 6, Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, соціологічний факультет.

Комментариев нет: