понедельник, 25 января 2010 г.

Літня школа "Єврейська культура та історія Центрально-Східної Європи"

5-30 липня 2010 р.

у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи

відбуватиметься літня школа на тему:

"Єврейська культура та історія Центрально-Східної Європи"


Львів є унікальним містом перетину і існування різних культур, представники яких в різні епохи залишили багату культурно-духовну спадщину для наступних поколінь. Важливим питанням і викликом для сучасного Львова є усвідомлення свого багатокультурного минулого, відновлення, збереження і визнання історичної спадщини різних спільнот Львова, як величезного надбання сучасного міста. Саме тому місто Львів став місцем проведення цієї літньої школи.

Впродовж чотирьох тижнів професори, фахівці з єврейської тематики, будуть читати лекції з єврейської історії, літератури, культури, говоритимуть про минуле, пам’ять і сучасність. Учасники літньої школи також прослухають базовий курс їдишу, який стане першим кроком у вивченні цієї мови. Учасники будуть забезпечені усіма навчальними матеріалами безкоштовно.

До участі в літній школі запрошуються студенти старших курсів, аспіранти та молоді науковці: історики, соціологи, культурологи, літературознавці, мовознавці та представники інших гуманітарних наук, які не обов’язково займаються єврейською проблематикою, але є відкритими до нової інформації і знайомств та мають бажання поглибити свої знання.

Відбір учасників літньої школи відбуватиметься за конкурсом. Для участі в літній школі необхідно подати українською мовою:

  • CV;
  • Мотиваційний лист (не більше 3 тис. знаків тексті, чому Ви хочете взяти участь у цій літній школі);
  • Контактні телефони / електронна пошта двох осіб, до яких в разі потреби ми могли б звернутися за рекомендацією.

Учасники з інших міст України будуть забезпечені проживанням.

Лекції будуть читатися польською, російською та українською мовами. Від учасників вимагатиметься середній рівень знання англійської мови для читання і розуміння англійських текстів.

Подавати зголошення на участь в літній школі можна до 1 лютого 2010 р.

Якщо у вас виникають запитання, звертайтеся, будь ласка, до академічного координатора Центру міської історії Ірини Мацевко i.matsevko@lvivcenter.org або за тел. +38 (032) 275 17 34

Комментариев нет: