вторник, 10 апреля 2012 г.

Кращий молодий соціолог року-2012

Соціологічна Асоціація України
Соціологічний Центр імені Н.В.Паніної

оголошують
Міжнародний конкурс для молодих соціологів
«Кращий молодий соціолог року-2012»

Мета конкурсу – заохочення молодих соціологів до підвищення професійної майстерності та нагородження за результатами конкурсу кращих молодих соціологів за високий професіоналізм, честь та гідність у фаховій та громадській діяльності.

Лауреати 1-го раунду конкурсу будуть відібрані журі на основі рецензування пакету конкурсних матеріалів. Конкурсні статті лауреатів будуть надруковані у спеціальній науковій збірці, яка має вийти з друку до 10 грудня 2012 року.

Лауреати 1-го раунду конкурсу будуть запрошені взяти участь у YI Міжнародних соціологічних читаннях (конференції) пам’яті Наталії Паніної «Постсоціалістичні суспільства: різноманіття соціальних змін» (Київ, 10 грудня 2012 року) і отримують дипломи лауреатів.

Під час Читань буде проведено 2-й раунд конкурсу з презентацією та обговоренням конкурсних наукових робіт, представлених лауреатами 1-го раунду. За результатами 2-го раунду конкурсу 10 грудня 2012 року журі оголосить трьох кращих молодих соціологів року, які будуть нагороджені пам’ятними медалями та грошовими преміями: перша премія (500 доларів США), друга премія (400 доларів США), третя премія (300 доларів США).

Учасниками конкурсу можуть бути молоді люди з європейських постсоціалістичних та пострадянських країн, які отримали диплом магістра (спеціаліста) з соціології або близьких дисциплін не раніше 2002 року і не пізніше 1 вересня 2012 року.

Для участі в конкурсі кандидати мають надіслати до 15 вересня 2012 року на адресу оргкомітету конкурсу (panina.fund@gmail.com) електронні файли (додатком до листа), які містять:

  1. оригінальну одноосібну наукову статтю, яка раніше не публікувалась та за змістом розкриває актуальний аспект загальної теми цьогорічних Читань: «Постсоціалістичні суспільства: різноманіття соціальних змін» (англійською мовою),
  2. рекомендацію науковця, в якій мають бути відзначені професійні та особистісні якості кандидата (англійською, або українською, або російською),
  3. професійне резюме кандидата (CV) - англійською, або української, або російською.

В темі електронного листа слід вказати: Конкурс «Кращий молодий соціолог-2012».

Вимоги до наукової статті:

  • оригінальна стаття, яка раніше не була опублікованою,
  • написана англійською мовою,
  • обсяг 30 000 – 60 000 знаків з пропусками,
  • надрукована у Word, у .doc або .pdf, кегль 14, поля 2х2х2х2, сторінки пронумеровані
  • анотація до 500 слів, 5-7 ключових слів,
  • література та нотатки мають бути розміщені наприкінці тексту,
  • посилання при цитуванні на використану літературу оформляються
у тексті у квадратних дужках з вказівкою прізвища першого автора джерела посилання, року видання та, за необхідністю, номерів сторінок. Статті, які не будуть відповідати зазначеним вимогам, можуть бути відхилені.

Статті, які спираються на емпіричні дослідження, мають включати обґрунтування якості емпіричного матеріалу та пропонувати не тільки опис результатів, але й їх аналітичну інтерпретацію.

Про результати 1-го туру конкурсу буде повідомлено до 15 жовтня 2012 року. Лауреати-переможці першого туру конкурсу будуть запрошені для презентації (до 15 хвилин) та обговорення наукових результатів, представлених у конкурсній статті, на YI Міжнародних соціологічних Читаннях пам’яті Наталії Паніної 10 грудня 2012 року. Презентація результатів має відбутись англійською мовою. За результатами презентації та обговорення будуть визначені переможці конкурсу, які і отримують відповідні нагороди. Процедура нагородження переможців в конкурсі «Кращий молодий соціолог 2012 року» відбудеться на Заключній сесії Читань.

Організаційний комітет конкурсу забезпечить розміщення лауреатів в м.Києві на період 9-11 грудня 2012 року. Оплату транспортних витрат оргкомітет не гарантує; можливість оплати буде розглянута і визначена додатково.

З усіх питань, пов’язаних з конкурсом, звертатися до секретаря конкурсної комісії Оксани Жуленьової за адресою panina.fund@gmail.com.

Комментариев нет: